De helaasheid der dingen

Zoals altijd zijn we als EU of Europa achtergesteld omdat we geen enkel militair antwoord hebben op de zaken die geostrategisch gaande zijn.

Voor Ukraine kunnen we weinig tot niets doen omdat we geen enkel antwoord hebben op de vraag ‘vanwaar komt het gas dan wel?’

Deze vraag is te belachelijk simpel en toch kan geen enkel EU politicus ze beantwoorden.

Nochtans was het antwoord hierop haalbaar: men had werk kunnen maken van alternatieve energiebronnen. Maar dat vonden de heren en dames EU-politici niet nodig. Overbodig. En zo verder.

M.a.w. zijn ze volstrekt incompetent. Ik schrijf ze effectief volledig af. Want ze hadden daar wel een antwoord op moeten kunnen formuleren. De idioten die er nu nog zitten kunnen dat niet. Daarom zijn het losers en daarom horen we ze te ontslaan uit hun functie. Helaas zijn het ook populisten en daarom zal hun ontslag vele jaren duren (zie Brexit).

Richting Taiwan doen de EU politici alweer hun belachelijke best om wat dan ook te betekenen. Maar iets betekenen doen ze helemaal niet. Ze doen niets dat er toe doet.

Omdat ze collectief besloten hebben geen EU-leger te hebben.

Daarom zijn ze onbelangrijk. Insignificant. Incompetent. Onbelangrijk.

2 thoughts on “De helaasheid der dingen”

  1. Of misschien liggen ze onder de sloef van de Verenigde Staten, die dankzij spionage (o.a. via Google, Microsoft, Apple, Facebook, …) zowat alles weten van onze Europese leiders.

Comments are closed.