Ons Westers oorlogsmateriaal

Voor een deel komt dit doordat Westerse hoogtechnologische wapens nog niet volledig toegezegd worden aan de oorlog in Oekraïne. Voor een ander deel niet.

Ongeacht de fantagtische mega whoo ideeën van Westerlingen en hun oorlogsmateriaalproducerende nageslacht, blijkt een echte oorlog met een echte tegenstander (dus niet één zoals in bijna alle Westerse oorlogen tegen zandmannen met refurbished Kalashnikovs) een oorlog te zijn zoals de Tweede Wereldoorlog was:

Het belangrijkste is en blijft de aanvoerlijn.

Daar is nagenoeg niet in geïnvesteerd. Want dat kon tijdens Rambo III en Terminator niet verkocht worden aan de filmindustrie van Hollywood.

De aanvoerlijn is nog steeds voor zowel Oekraïne als Rusland zoals het tijdens de Tweede Wereldoorlog was. En omdat Rusland momenteel een veel beter georganiseerde aanvoerlijn heeft als Oekraïne, zullen zij deze oorlog voorlopig gezien dan ook winnen.

De filmindustrie van Hollywood is daar niet de schuldige van. Maar wel de propagandaindustrie van het Westen. Zij hebben gekozen voor deze richting van kartonnen huizen zonder de diepte van een echte investering. Zij holden ons uit. Want enkel de buitenkant doet er toe.

JDAMs zijn zo’n voorbeeld daarvan: goed tegen zandmannen die geen GPS signaal kunnen jammen. De Russen kunnen dat wel. Maar daar gingen we niet tegen vechten. Dus investeren in bv. inertial navigation systems was geen doel. Kartonnen huizen. Geen diepte. De definitie van het Westen.

De dag van vandaag moet modern militair materiaal er vooral mat zwart en koel uitzien. Zoals de lak van een macho-auto of iPhone. De buitenkant doet er toe. De man die met het spuitpistool komt is belangrijker. Vooral als die met idiote maar wel modieuze camouflagepatronen afkomt (die vooral onbewezen waren, en soldatenlevens hebben gekost). Het is de karton dat er toe doet. Dat is modern. Het moet er goed uitzien. Goed voelen. Mooi zijn. Het moet niet goed zijn. Het moet goed voelen.

Wij Westerlingen zijn zwakke prutsers geworden. Prutsers die een miljoen keer teveel geld uitgeven aan zaken die er gewoon niet toe doen en die zelfs gevaarlijk slecht zijn.

ps. Ik plaatste geen links. Maar ga er maar van uit dat ik “modieuze camouflage”, “JDAMs wiens GPS signaal gejammed kan worden”, “Rambo III” en “Terminator” en “zandmannen met refurbished Kalashnikovs” had kunnen linken. Je zou ook versteld staan van waar ik naar zou linken. Hoe debiel het allemaal is. Zelfs fundamenteel en vooral ook ontegensprekelijk debiel.

Ons materiaal is slecht. Omdat het niet werkt in een echte oorlogssituatie.

2 thoughts on “Ons Westers oorlogsmateriaal”

 1. En ik maar denken dat er organisaties zijn die er alle belang bij hebben dat deze oorlog in stand wordt gehouden…

  Dankzij deze oorlog hebben bedrijven woekerwinsten, maar dat zijn details, feit is dat onze aandacht massaal wordt afgeleid.

  “Brood en Spelen”

  1. Ik denk inderdaad dat één van de reden waarom de V.S. wil dat deze oorlog zo lang mogelijk duurt niet enkel is om Rusland te “verzwakken” maar wel omdat (deze) oorlog een kwestie van very good business is voor het militar industrial complex.

   Ditmaal niet door FED Dollars bij te drukken om het te financieren maar wel door Oekraïne voor meer dan honderd jaar in de schulden te duwen. Want al die Westerse hulp wordt uiteraard niet gratis gegeven. Maar wel in ruil voor leningen waar Oekraïne honderden jaren voor zal moeten afbetalen. Dat zegt onze Westerse propaganda er natuurlijk niet bij wanneer het triomfantelijk aankondigt dat we Oekraïne militair steunen.

   Trouwens, Rusland is helemaal niet aan het verzwakken. Het leert heel snel bij wat werkt en wat niet. Zie bijvoorbeeld de verbeteringen die ze aan de Lancet drone hebben doorgevoerd en hoe successvol dat heel erg goedkope ding is tegen Duitse hightech tanks.

   Wat is ons antwoord daar eigenlijk op? Ik heb het nog niet gezien.

   De Russen hebben d.m.v. jamming trouwens de drones van Oekraïne bijna volledig vleugellam gemaakt.

   Wat ik met mijn tekst wil zeggen is dat (zoals jij zegt) terwijl er organisaties zijn die er alle belang bij hebben dat deze oorlog in stand wordt gehouden omdat ze woekwinsten maken, produceren ze ook nog eens oorlogsmateriaal dat eigenlijk alleen maar nuttig is om films over te maken.

   Ze zijn niet nuttig op het echte slachtveld. Daar heb je aanvoerlijnen nodig: treinen, productie van munitie, achterhoede manschappen die herstellingen kunnen uitvoeren, wisselstukken, voedsel, wintergerief zoals tenten, geschikte kledij, en zo verder.

   Je mag het altijd aan wijlen Generaal Rommel vragen waarom hij het gevecht om Noord Afrika uiteindelijk verloor. En je mag het vragen aan Friederich Paulus waarom hij het front te Moskou verloor. Maar je mag ook wat verder terug gaan in de tijd en het aan Napoleon vragen.

   Rusland is een oorlog van aanvoerlijnen. Altijd al geweest. Ook nu.

   En Oekraïne’s aanvoerlijnen zijn één grote soep. Bovendien is de oorlogsproductie in het Westen helemaal niet voldoende. Terwijl Rusland wel al lang in volle oorlogsproductie is gegaan.

   Wij denken heel graag dat onze economische boycots Rusland kopje onder zal laten gaan. Met dwaze uitspraken alsof ze de chips uit wasmachines moeten halen. Terwijl China al die militaire chips gewoon levert en ze voor dat type chips al heel lang hun eigen productiecapaciteit hebben. EUV machines zijn niet nodig daarvoor.

   Op deze manier is deze oorlog onwinwaar voor Oekraïne.

Comments are closed.