Hoe één en ander verbeteren

Ik denk dat een paar van de hedendaagse problemen kunnen opgelost worden als volgt:

Een tweet of een mening die gepost wordt zal pas overmorgen gepubliceerd worden. Alle media nemen dit aan.

Wanneer men een mening of post wil plaatsen die onmiddellijk gepubliceerd moet worden, dan kost dit 500 Euro of meer (een vijfde of meer van een maandloon).

Wanneer men een mening of post plaatst die pas overmorgen hoeft gepubliceerd zal worden, dan kan men die gedurende die tijd kosteloos aanpassen en verwijderen. De prijs is een Euro of minder (een duizendste of een honderste van een maandloon).

Krasjes uit brilglazen

De buren weten het waarschijnlijk al, maar ik was pas bezig met mijn auto mat zwart te spuiten. Daarbij hoort clearcoat of blanke lak en het opschuren en polieren er van. Het is mat zwart geworden ook omdat die blanke lak (clearcoat) met spuitbusjes me net iets te moeilijk was om echt goed te krijgen. Ik zou daar m.a.w. eerst een verfspuitpistool voor moeten hebben.

Met die nieuw opgedane handigheid en de schuurmaterialen in de hand, dacht ik: hmm. Ik heb hier nog een oude bril met krassen op liggen …

Dus ik probeerde de kras(sen) eruit te halen met het schuurpapier dat ik voor de wagen had gekocht. Eerst droog P600 voor de kras zelf. Waarna de bril er totaal onbruikbaar uitziet, natuurlijk. Daarna het P600 geschuurde gedeelde met nat P1000 en dan dat met nat P3000. En dan het hele brilglas nat met zo’n P5000 van M3. En dan met polish waarmee je normaal je auto dus poliert.

En jawel hoor. De kras is eruit en het glas is helder genoeg opdat mijn ogen het niet merken. Perfect is het niet, want er is lokaal wat vervorming (zoals te verwachten). Maar de oude bril is ‘bruikbaar’. Hoewel de vraag is of die vervorming al niet even erg is als de kras was.

ps. Probeer dit enkel met een oude bril. Het glas zal nadien een beetje vervormen en je moet best wel ver gaan met je brilglas te schuren. Als je in paniek stopt met het fijner opschuren met steeds fijner schuurpapier dan is je brilglas nadien onbruikbaar volledig kapot. Het wordt eerst véél slechter (ondoorzichtbaar dof) om daarna na het polieren terug goed te worden. Net zoals bij je auto dus.

ps. Als het een echte kras is, dan gaan de online trukjes zoals tandpasta dus echt wel niet werken. Het principe is: of je schuurt de kras weg (waardoor er vervorming zal zijn) en dan schuur je met steeds fijner schuurmiddelen tot het geheel terug glanst. Of je vult de kras op met iets (wat ik denk dat de tandpasta truk doet).

Veal good, bericht aan VanLommel

Beste,


Toen ik jonger was, was ik vegetariër. Ik was dit omdat er onvoldoende wetgeving in Vlaanderen was voor het algemeen dierenwelzijn.


Naarmate ik opgroeide werd ik milder in allerlei mijn meningen. Maar het was pas op mijn 30ste dat ik terug vlees begon te eten: vooral omdat er wetgeving kwam die mij verzekerde dat vleesverwerkende bedrijven in België zich aan bepaalde voorschriften zouden gaan moeten houden.


Ik acht het volstrekt onnodig dat men in deze tijden dieren leed aandoet opdat men ons vlees kan produceren.


Indien U in uw bedrijf dat toch nodig acht, dan hoop ik dat andere bedrijven en andere bedrijfsleiders, die dit anders kunnen organiseren, uw kansen en uw middelen krijgen. Dat U van de markt verdreven wordt. Zodat ik als consument me geen zorgen meer om mensen zoals U hoef te maken.


Ik zeg m.a.w. dat indien U geen vlees kan produceren zonder dieren leed aan te doen, dat U dan niet welkom bent in onze vrije markt. Die is dan nog steeds vrij. Net zoals onze markt vrij is hoewel we geen slaven meer verhandelen. Ik zeg m.a.w. dat zelfs indien U dan geen winst kan maken, of dat indien U dan uw bedrijf niet levensvatbaar kan houden, U nog steeds niet welkom bent. Dat U dus moet weggaan.


Want als U verdreven wordt (oh ironie van de taal), dan komt er ruimte voor bedrijfsleiders die een bedrijf zoals het uwe wel zonder dierenleed kunnen organiseren.


Ik wil inderdaad ook dat er geen enkel vlees binnen de Europese Unie komt dat geproduceerd werd door dieren te martelen. Zodat er een gelijk speelveld is. Ik hoop dat U en uw bedrijf zal lobbyen voor dat gelijke speelveld. M.a.w. kan U door te investeren in goede infrastructuur waardoor dierenleed niet meer noodzakelijk is, een competitief voordeel verkrijgen.


Ik hoop ook dat uw klanten tot zolang U kan bewijzen dat er geen dierenleed in uw bedrijf is, U contractloos houden.

Dat is helaas de enige manier waarop U werk zal maken van de nodige veranderingen.


Dat is de enige manier waarop ik opnieuw klant zal worden van uw producten.

Met vriendelijke groeten,
Philip

ps. Veal Good is de slogan van VanLommel.