Veal good, bericht aan VanLommel

Beste,


Toen ik jonger was, was ik vegetariƫr. Ik was dit omdat er onvoldoende wetgeving in Vlaanderen was voor het algemeen dierenwelzijn.


Naarmate ik opgroeide werd ik milder in allerlei mijn meningen. Maar het was pas op mijn 30ste dat ik terug vlees begon te eten: vooral omdat er wetgeving kwam die mij verzekerde dat vleesverwerkende bedrijven in Belgiƫ zich aan bepaalde voorschriften zouden gaan moeten houden.


Ik acht het volstrekt onnodig dat men in deze tijden dieren leed aandoet opdat men ons vlees kan produceren.


Indien U in uw bedrijf dat toch nodig acht, dan hoop ik dat andere bedrijven en andere bedrijfsleiders, die dit anders kunnen organiseren, uw kansen en uw middelen krijgen. Dat U van de markt verdreven wordt. Zodat ik als consument me geen zorgen meer om mensen zoals U hoef te maken.


Ik zeg m.a.w. dat indien U geen vlees kan produceren zonder dieren leed aan te doen, dat U dan niet welkom bent in onze vrije markt. Die is dan nog steeds vrij. Net zoals onze markt vrij is hoewel we geen slaven meer verhandelen. Ik zeg m.a.w. dat zelfs indien U dan geen winst kan maken, of dat indien U dan uw bedrijf niet levensvatbaar kan houden, U nog steeds niet welkom bent. Dat U dus moet weggaan.


Want als U verdreven wordt (oh ironie van de taal), dan komt er ruimte voor bedrijfsleiders die een bedrijf zoals het uwe wel zonder dierenleed kunnen organiseren.


Ik wil inderdaad ook dat er geen enkel vlees binnen de Europese Unie komt dat geproduceerd werd door dieren te martelen. Zodat er een gelijk speelveld is. Ik hoop dat U en uw bedrijf zal lobbyen voor dat gelijke speelveld. M.a.w. kan U door te investeren in goede infrastructuur waardoor dierenleed niet meer noodzakelijk is, een competitief voordeel verkrijgen.


Ik hoop ook dat uw klanten tot zolang U kan bewijzen dat er geen dierenleed in uw bedrijf is, U contractloos houden.

Dat is helaas de enige manier waarop U werk zal maken van de nodige veranderingen.


Dat is de enige manier waarop ik opnieuw klant zal worden van uw producten.

Met vriendelijke groeten,
Philip

ps. Veal Good is de slogan van VanLommel.