FWD: Maak een keuze

Allez, ik heb me weer eens druk gemaakt. Deze keer is mijn burgemeester Gwendolyn Rutten mijn slachtoffer:

Dag mevrouw Rutten,

Als iemand uit Rillaar hebben we elkaar al eens gesproken in Het Gemeentehuis. Dat ging geloof ik toen over de opvang die Scherpenheuvel al heel vroeg organiseerde voor Oekraïense vluchtelingen.

We zijn weer een jaartje verder en ik vraag me als zelfstandige (en liberaal) af wat uw partij toch aan het doen is? De partij blijkt vooral met zichzelf en dus niet met ons bezig te zijn. Dat is eigenlijk ook al jaren zo.

Wij zelfstandigen begrijpen best wel dat een partij soms eens nood heeft aan bezinning. Maar nu is het erover. Los erover.

De OpenVLD is nu bijna communistisch met zichzelf bezig. Ze vindt eigenlijk ook dat wij zelfstandige vlamingen dat ook maar moeten begrijpen ook. Dat een partij voor zelfstandigen zich voor jaren aan een stuk uitsluitend moet bezighouden met zichzelf in plaats van met de mensen waarvan de partij hoopt dat ze hun stem zullen uitbrengen voor die partij.

Maar eigenlijk is dat niet zo. Eigenlijk is het een redelijk zielige vertoning aan het worden.

Er ligt toch veel werk voor een liberale partij op de plank? Misschien ben ik te dom of zo hiervoor? Maar stond dit niet vandaag in De Tijd? “Faillissementen breken alle records in Vlaanderen“. Ah nee, sorry. Dat was gisteren. Dus misschien daarom dat OpenVLD vandaag toch maar beter bezig is met zichzelf? Dat zal vast wel belangrijker zijn! Misschien moet ik ook niet zo speciaal willen zijn en niet De Tijd lezen maar wel X of Twitter?

Zou het niet beter zijn dat U de OpenVLD achterwegen laat en gewoon zelfstandig gaat of dat U een nieuwe partij opricht?

Want dit kan echt niet langer zo.

Waar moeten wij zelfstandige liberalen nog op stemmen? Toch niet op de zielige OpenVLD? Wij gaan toch niet op een bende ruziemakers stemmen?

Ik verwacht ook veel meer van U als burgemeester dan een hoopje geruzie zoals wat we live meemaken in de Vlaamse media over uw partij. Ik verwacht bijvoorbeeld dat U als liberale burgemeester ervoor zorgt dat onze Aarschotse zelfstandigen zoals onze Horeca door deze crisisperiode kunnen geraken. Ik weet nog goed dat ik de eigenaares van De Kiezel heb zien huilen tijdens COVID19 omdat ze haar werknemers niet in dienst kon houden. Het lijkt nu terug beter te gaan. Zorgt U voor hun continuïteit in onze gemeente?

Dat is namelijk waarom ik op U stemde. Zodat wanneer ik terugkom van mijn klant, ik (soms ook met mijn klant) eens goed bij hen kan gaan eten.

Met vriendelijke groeten,

Philip Van Hoof

Zaakvoerder Codeminded BV.