Exit NATO

Het verontrustende is dat het niet meer verontrustend is wanneer de President van de Verenigde Staten zegt dat hij Duitsland niet zou helpen wanneer Rusland zou aanvallen. Gelukkig is het heet worden van de koude oorlog met Rusland verder af dan ongeveer wat dan ook aan mogelijke alternatieven. Ongeacht wat bepaalde propaganda-machines ons proberen wijs te maken.

Ondertussen werken we nog steeds niet aan een eigen Europees leger. Voor stel dat het toch ooit nodig is.

Het is wel Duitslands eigen beslissing om via Northstream 2 gas uit Rusland aan te kopen en te transporteren. En het is dus niet aan de Verenigde Staten om zich daar mee te moeien. Ook niet door druk te zetten door middel van misbruik te maken van NAVO afspraken.

Het wordt nu echt tijd om de NAVO op pensioen te sturen. Dit kan zo niet meer. Twitter of niet. Clown of niet. De woorden van een President hebben gevolgen.

Zo zijn we misschien op tijd om die gaspijpleiding tegen Amerikaanse agressie te beschermen? Want het lijkt er op dat we Amerikaanse bommen gaan krijgen op dat project als we hun idiote ongevraagde en ongewenste LNG niet in ons strot doorslikken.

One thought on “Exit NATO”

  1. De Verenigde Staten doen via allerhande taktieken hun uiterste best om de vereniging van Europa te dwarsbomen, dat was al zo ten tijde van Clinton en Bush. Hoog tijd inderdaad dat we meer samenwerken met onze buurlanden.

Comments are closed.