De counteroffensive

Men beweert vandaag de dag wel eens dat de Westerse wereld het beu aan het geraken is dat Oekraïne geen vooruitgang maakt in hun zogenaamde ‘counteroffensive’ (die wij militair op allerhande manieren steunen).

Maar toen we de planning begonnen om Oekraïne aan te zetten om lid te worden van NAVO, wisten we dat dit tot oorlog met Rusland zou leiden: dat is namelijk wat Rusland ons meermaals letterlijk heeft gezegd. Tal van Ruslandkenners zeggen dit nu eindelijk in onze Westerse media. Dat werd ook wel eens tijd. Men had dat beter gedaan al ergens in 2007 of 2008. Dat wisten we toen immers ook al. We wisten dat zelfs al decennia eerder.

We wisten dat die oorlog, in dat geval, in de achtertuin van Rusland zou zijn. We wisten ook hoe laf we zelf zouden zijn want we hadden het al eens meegemaakt tijdens het korte conflict tussen Rusland en Georgië. Het gehele Westen piste toen in haar broek en heeft letterlijk niets gedaan: Het was overal op onze TV hoe een Russische straaljager een Amerikaanse drone uit de lucht haalde. We deden daar totaal niets tegen. De Russische tanks reden Georgië binnen; daar hebben we ook totaal niets tegen gedaan. We pisten in ons broek. De broek stonk maanden later nog naar de angsturine. Vooral de broek van onze Westerse soldaten en hun legers: hadden zij even geluk zeg, dat ze niet tegen Rusland moesten gaan strijden. Dat had hun verzekerde dood geweest.

M.a.w. we wisten dat we laf zouden zijn. Dat was al eens bewezen. We waren al eens laf geweest. We weten dat we laf zijn, en zullen blijven. We wisten dat een conflict met Rusland in haar eigen achtertuin niet iets is waar we ons echt voor zouden inzetten. We zetten ons (gelukkig) niet echt in. Behalve dan dat we wat oud Westers afgeschreven oorlogsmateriaal opsturen.

Dat is maar goed ook: moesten we Westerse soldaten aan de grens met Rusland plaatsen, of bv. piloten: dan zullen die absoluut zeker en gegarandeerd vernietigd worden met Rusland’s nucleaire wapens. Dit zou vrijwel zeker Wereld Oorlog 3 starten. Met miljoenen slachtoffers als gevolg. Vooral de vaders en partners van de vrouwen en kinderen die een soldaat in het gezin hebben. Zij eerst.

Rusland heeft ook al aangekondigd dat Rheinmetall’s aangekondige fabriek in Oekraïne om de Duitse Leopards te herstellen, een target zal zijn. En zal vernietigd worden. Ga er maar van uit dat dat ook zo zal gebeuren. Meermaals. Opnieuw en opnieuw. Desnoods ook met nucleaire wapens (ik zeg dit er maar bij omdat nog steeds veel mensen niet door hebben hoe serieus dit voor Rusland is: het is zo serieus als dat).

Dus eigenlijk begrijp ik de schrik wel. Je wil dat helemaal niet riskeren tenzij het absoluut echt nodig is.

Rusland zal in dat geval, zonder aarzelen, alle gestationeerde Westerse soldaten letterlijk verdampen met enkele honderden nucleaire detonaties. Net zoals wij dat zouden doen indien zij Russische soldaten zouden stationeren aan onze Westerse grenzen. In geen enkel geval zullen beide kampen dat toelaten.

Dus waarom net waren we aan het dreigen tegen Rusland dat Oekraïne lid zou worden van de NAVO? We doen dat namelijk al sinds 2008 of zelfs eerder.

Was dit absoluut echt nodig?

We kunnen het helemaal niet waarmaken. Dat is totaal onmogelijk. Ook niet wanneer alle Instagrammers en TikTokkers gezamelijk HO roepen. Zelfs niet wanneer ze met miljoenen zijn. En zelfs niet wanneer onze gehele Westerse propaganda-machine hen vraagt om ‘HO’ te roepen. Zelfs niet wanneer ons totale Westerse oorlogsapparaat dat wil. Zelfs niet wanneer onze propaganda-mensen dat willen. Zelfs niet wanner onze leiders en onze elite dat willen.

Het kan eenvoudigweg niet. Helemaal niet. Totaal niet. Echt niet.

We wisten dat ook. We weten dat ook. Dus waarom slachtofferen we Oekraïne hiervoor?

Het spijt me, maar ik begrijp het niet.

ps. Hetzelfde zal gelden voor China en Taiwan. Maar dat zien we later weer wel zeker? Ook dat conflict zal de Westerse wereld verliezen. Omwille van dezelfde reden: de aanvoerlijn is voor China veel korter dan die voor de Westerse wereld (het is China’s achtertuin). Bovendien zal tegen dan onze invloed wereldwijd nihil zijn geworden. De dedollarizatie bijvoorbeeld is al volop bezig.

Dit gaat nl. dieper dan wat Vietnam was: de rest van de wereld is ons grondig beu. Als we niet willen luisteren, zullen we het voelen.

ps. Men kan aantonen dat ook Vietnam verloren werd door de VS omdat de aanvoerlijn langer was dan die was voor China en Rusland die Noord-Vietnam steunden.

ps. Ik denk ook aan onze soldaten. Moeten die massaal sneuvelen gewoon omdat wij een bende idioten zijn die niet meer kunnen nadenken over de geostrategische gevolgen van onze waanzin?

ps. Moralistisch doen is helaas naast de kwestie praten: het moraal of wie er gelijk heeft of zou moeten hebben doet er niet meer toe. Het gaat over geostrategie en militaire macht. Berg uw moralisme dus maar op. Het is irrelevant. Want militaire macht. Het geweer en de kogel legt het zwijgen op aan de moraliteit. Nadien wordt die toch herschreven..