Wereld Oorlog 3 scenarios

Beste Belgische militaire planner die planet.grep leest louter voor het plezier. Hier zijn de mogelijke scenarios voor uw Wereld Oorlog 3.

Allereerst, den component Belgischen landmacht:

  • De nek van het volledige Belgische leger is gebroken want het batalion dat U had gestationeerd in Oekraïne en dat onder uw commando was, werd verdampt door een nucleaire detonatie. Het Belgische leger heeft in het totaal zo’n vier strijdende batalions. Samen met alle éénheden van zo’n vier a vijf landen is één Belgisch batalion volledig verdwenen. Hun metalen tags zijn samen met hun lichamen verdampt in een nucleaire explosie. Er zijn nu nog drie batalions in het Belgische leger over. Twee zijn gestationeerd in België en één in het buitenland.
  • De twee batalions die nog over zijn in eigen land weigeren hun dienst nadat het eerste Batalion volledig verdampt en verdwenen is. Hoe ga jij als militaire planner hen toch overtuigen naar het front te gaan?
  • Het batalion in het buitenland deserteert massaal en van de 1000tal legeréénheden zijn er nog welgeteld 15 over die fanatiek genoeg zijn om uw commando toch te blijven uitvoeren.

Den component Belgischen luchtmacht:

  • Onze land’s-eigen patriotistische Belgische F-16 piloten zijn onder de indruk nadat een conventioneel bombardement op Kleine Brogel is gebeurd
  • Hun landingsbaan werd volledig vernield maar de N74 is zoals we weten geschikt gemaakt voor straaljagers om op te stijgen.
    • Beste Belgische leger. Ik moet ongeveer één maal per week op die weg tot in Eindhoven geraken. Kunnen jullie niet te veel in onze weg zitten? De show is leuk en zo. Maar het was handiger wanneer jullie dat in de lucht deden. Zolang Eindhoven en Veldhoven de aanval op Volkel overleven, moeten wij daar zijn. Als Rusland en China een paar ASML machines van Veldhoven krijgen dan zullen ze dat daar vast niet bombarderen.
  • Gelukkig heeft de vijand geen nucleaire wapens op België gebruikt. Maar op RT staat er vandaag een nieuwsartikel dat de Russische president dreigt om Kleine Brogel en de gehele N74 nucleair te bombarderen indien om het even welke F-16 of gelijk welk militair vliegtuig vanaf de militaire luchthaven of in de buurt van opstijgt.
  • Volkel is overigens wel reeds nucleair gebombardeerd. Want in tegenstelling tot de Belgische militaire incompetentie schatte Rusland Nederland als competent in. Dus daarom is de Nederlandse luchtcomponent alvast volledig uitgeschakeld.

Den Amerikaan eist dat we van alles en nog wat doen. Maar ons gans Belgischen leger is letterlijk op de vlucht geslagen.

  • Zoals te verwachten (en zoals in Oekraïne vandaag) doet den Amerikaan ook helemaal niks om ons te helpen. Dus dat was dat dan.

Tot dus ver uw (realistische) carriere als Belgisch militaire planner in een Wereld Oorlog 3 scenario.

Dé show is afgelopen de klus is hier geklaard. En weet ge wat den commendant tegen de soldaat (die nog leefde) zei: Ge moogt naar huis gaan, vaarwel goodbye (als ge nog leeft). Toch bedankt voor het leven, in deze brouwerij. Ga maar naar huis. En tot in den draai. (dat is als ge geluk hebt, en nog leeft)

ps. Hoewel het allemaal grappig klinkt, is het scenario heel erg realitisch. Men heeft hier toch een antwoord op? Want ik denk het eerlijk gezegd niet.

ps. Enkelen van jullie zullen denken: het Belgische leger is toch niet zo incompetent? Maar dan moet ik U het verhaal van Fort Ében-Émael vertellen. Waar enkele Duitse zweefvliegers de gehele Belgische defensie wisten te omzeilen, en zo’n 800 Belgische soldaten in hun ondergrondse tunnels vasthielden tot ze zichzelf overgaven (de incompetentie van het Belgische leger was veel erger dan je op dit moment denkt dat maar mogelijk is – kinderen jonger dan twaalf jaar hadden het beter kunnen beveiligen)

Het commando van het Belgisch leger is al zo’n eeuw niet veel beter dan de huidige leiding van de Chiro. Ik denk zelf dat de Chiroleiding beter is.